Vormidabel

Ecologische wonen in een gesloten bouwblok met een verrassende binnentuin. De woningen zijn opgebouwd volgens het principe van de S2’s Ecozuil: de service en circulatieruimten (meterkast, wc, keuken, badkamer, berging, schacht, trap) in het midden en de woon- en slaapkamers aan de gevel. Zo blijven leidingen kort en wordt het daglicht optimaal benut. Op het dak van de zuil wordt zonlicht en regenwater opgevangen en ventilatielucht op een natuurlijke wijze afgevoerd.

Het gevelbeeld aan de openbare weg past met zijn verticale ramen en horizontale banden in het statige stadbeeld van Den Haag. De vormgeving van de overige gevels en inrichting van de binnentuin wordt bepaald door de bewoners: ecologische materialen, vegetatie op gevels en daken. In de gemeenschappelijke tuin is ruimte voor een moestuin, een composthoop, siertuinen, plantenkassen, kippen, een clubhuis en een vijver die het afvalwater van de gemeenschappelijke wasmachines zuivert.

DEEL

DATA

Opdrachtgever:

Stichting Vormidabel, Ceres Projecten

Adviseur:

Sustainmanagers, Bergcab

Ontwerp:

2011