Restaurant Villa d’Este

Restaurant villa d’ Este is als een vrijstaand object geplaatst in het stadpark van Amstelveen. Als je er omheen loopt ziet de compositie van twee tegengesteld oplopende volumes er steeds anders uit. Vanaf de weg vormt de hoge gevel naast de lage horizontale entree met zijn brede luifel als uithangbord. Vanuit het park  valt het brede flauw oplopende grasdak op en het hoge smalle venster van de kleine zaal.

Ook binnen bieden de schuine lijnen en de hellende daken een verrassend beeld. Bij de entree vormt de statige lunchruimte met zijn verticale ramen een aangenaam contrast met de lage intieme entreehal. In de grote zaal wordt de blik van de gast door de lage horizontale ramen gericht op het buitenterras terwijl het hoge venster in de kleine zaal zijn blik dieper het park in leidt.

DEEL

DATA

Opdrachtgever:

Maria Crobu en Antioco Contini

Adviseurs:

Van der Vorm, Adviesbureau Maat

Ontwerp:

2011