NIB Capital

Het hoofdkantoor van NIB Capital bestaat uit 40.000 m² kantoren en 800 gebouwde parkeerplaatsen.

Het schuin oplopend grasveld verbergt de gemeenschappelijke entreehal en de parkeergarage. Vanaf de weg lijkt het ontwerp op een groene campus met vijf losse villa’s met elk een eigen gezicht. Vanaf verhoogde busbaan en het beschutte voetgangersplein domineert de lange glaspui van de hal die de kantoren met de congreszalen, de fitnessruimte, de kinderopvang en het bedrijfsrestaurant verbindt.

De oplopende hoogte van de twee korte kantoorvleugels accentueert de hoofdentree. De aflopende hoogte van de drie lange vleugels op het grasveld gunt medewerkers een blik op de wijde polder.

DEEL

DATA

Opdrachtgever:

Kantoren Fonds Nederland, AM

Adviseurs:

Paul van Beek Landschappen

Ontwerp:

2002