Kantoor S2 architecten

Een glazen gang met een glazen doos op het dak van voormalige raadhuis van Benthuizen: dat is het atelier dat S2 architecten ontwierp voor eigen gebruik.

Aan de voorkant steekt de korte kopgevel uit over de bestaande onderbouw. In de lange zijgevel geeft een doorgaande horizontale raamstrook een fraai uitzicht op het dorpspark. De print op de glaspanelen verleent het simpele bouwvolume een zekere gelaagdheid. In de verbindingsgang loopt het heldere glas door tot voorbij de dakconstructie. De minimalistische vormgeving van de nieuwbouw contrasteert met de statige architectuur van de oudbouw. De lichte kleuren en het vele noorderlicht leiden binnen tot een aangename werkruimte.

DEEL

DATA

Opdrachtgever:

SV Khandekar

Aannemer:

Aannemingsbedrijf Gräper bv

Oplevering:

2002