Laatste kans: Rondleidingen door de nieuwe Baronie op zaterdag 14 september

De verbouwing van Alphens grootste industriële monument De Baronie nadert haar voltooiing. De komende tijd vullen winkeliers, kantoren en bewoners de prachtig gerenoveerde oude fabriek en de omliggende gebouwen. Tijdens de afgelopen jaren van leegstand organiseerde CAS, het Alphense Centrum voor Architectuur en Stedebouw, jaarlijks rondleidingen tijdens de Open Monumentendagen. Ook maakte CAS aan de hand van een architectonische en stedenbouwkundige achtergrond en een historisch onderzoek een boek. Hierin staan verhalen van ex-medewerkers, hun foto’s, bouwtekeningen en zelfs de oude ‘Baronie Koeriers’, zodat de herinneringen bewaard blijven en het verhaal achter gebouw, fabriek en personeel van De Baronie bij een breed publiek bekend raakt.

De officiële opening van de vernieuwde Baronie vindt medio november plaats. Speciaal voor Open Monumentendag heeft eigenaar GREEN Real Estate toestemming gegeven aan CAS Alphen om u alvast een kijkje te laten nemen in de vernieuwde Baronie. Dit is tevens de laatste mogelijkheid om De Baronie in zijn geheel op deze manier te bezichtigen. De komende maanden zullen immers huurders haar intrek nemen in De Baronie.

Op zaterdag 14 september geven architecten van CAS, in samenwerking met eigenaar GREEN, S2 architecten bv, Progam Bouwmanagement en aannemer Kondor Wessels Amsterdam rondleidingen door de oude gebouwen en door de nieuwbouw.
Woningstichting Portaal biedt verhuurinformatie over de nieuwbouwwoningen naast de Baronie, die begin 2014 opgeleverd worden. Naast de rondleidingen is er een tentoonstelling met oude foto’s en een informatiemarkt over de ontwikkelingen rondom De Baronie. Uiteraard zijn koffie en thee verkrijgbaar en is er gelegenheid tot napraten.

De rondleidingen vertrekken met enige regelmaat tussen 11 uur en 16.30 uur.
Deelname is gratis, aanmelden is wenselijk maar niet noodzakelijk.
Wij raden u aan lopend of op de fiets te komen. Als u toch met de auto komt kunt u parkeren in de nieuwe parkeergarage van De Baronie.

Kijk voor meer informatie op www.casalphen.nl

DEEL