Bouwplaats BioWarmteCentrale De Purmer open voor publiek

Zaterdag 5 oktober 2013, tussen 12:00u – 16:00u, kunnen geïnteresseerden een kijkje achter de schermen nemen bij de bouw van de biowarmtecentrale van Stadsverwarming Purmerend B.V.
De bouwplaats van BioWarmteCentrale De Purmer is zaterdag 5 oktober 2013 geopend voor publiek. Tussen 12:00u en 16:00u zijn er doorlopend rondleidingen met uitleg over de bouw en de werking van de centrale. Tijdens een wandeling over de bouwplaats krijgen bezoekers te zien hoe dit unieke project vorm begint te krijgen.

Achtergrond
Als onderdeel van de transitie naar een eigen warmteproductiebedrijf is Stadsverwarming Purmerend B.V. (SVP) begin dit jaar gestart met de bouw van BioWarmteCentrale De Purmer.
De centrale werkt op biomassa (gesnipperd hout uit natuurgebieden) die wordt geleverd door Staatsbosbeheer. Hout is een duurzame, hernieuwbare grondstof. Bij verbranding van hout neemt de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer niet toe. Bij de verbranding van aardgas, olie en steenkool gebeurt dit wel. Met de centrale spaart SVP op jaarbasis ruim 50.000 ton CO2 uit, wat gelijk staat aan de jaarlijkse uitstoot van 16.000 auto’s.

De centrale is medio 2014 operationeel en gaat dan 75% van de inwoners van Purmerend van groene warmte voorzien. De bouw verloopt voorspoedig. Zo zijn de bunkers voor de opslag van de biomassa gereed en de ketels uit Denemarken geplaatst. Eind september zijn de contouren van het gebouw en de installaties goed zichtbaar.

Rondleidingen BioWarmteCentrale De Purmer

  • Openstelling op zaterdag 5 oktober, tussen 12:00u en 16:00u. De laatste rondleiding start 15:30u
  • Startadres: Contact 1a, Baanstee-Oost in Purmerend. Let op: op de bouwlocatie is parkeren niet mogelijk. Volg daarom vanaf de rotonde Baanstee-Oost (op de Edisonweg vanaf de N244) de borden die u naar de parkeerplaatsen verwijzen.
  • De rondleidingen zijn gratis toegankelijk
  • Er kunnen maximaal 10 personen per rondleiding mee
  • Bezoekers wordt aangeraden stevig schoeisel te dragen
  • Aanmelden via: rondleiding@svpbv.nl wordt op prijs gesteld

 

link naar projekt

DEEL