Forest houses in Meerhoven

Detached houses with gentle sloping roofs and low gutters in the forest. No private gardens, fences, sheds or cars near the house, but collective greenery all around. The basement contains the small rectangular rooms like the bedroom, bathroom, storerooms and garage. Upstairs is one large open space with glass and a deck all around. The beautiful view is directed from the nice roof shape to the collective living space. Due to the compact base the footprint of the house remains small; it enables a lot of forest to be spared and it ensures the privacy in the living room.

The detached house, the two under one roof, the townhouse and the multi-family houses for Meerwijk are all designed according to this principle.

SHARE

DATA

Client:

Eurowoningen

Advisor:

BDP Khandekar

Concept:

2002