WERKWIJZE

Sinds 2012 beschikt S2 architecten over BIM (Bouw Informatie Model) software. Van elk ontwerp of gebouw wordt nu een virtueel 3D model gebouwd, waaruit de projectdocumenten worden gegenereerd. De centrale verwerking in het digitale 3D model maakt ook de allerlaatste wijzigingen en bezuinigingen direct en eenduidig zichtbaar in alle projectdocumenten. Onderlinge tegenstrijdigheden zijn niet mogelijk. Als ook de bijdragen van de constructeur en de installateur in het BIM model worden ingebracht, zijn onderlinge afstemming en controlerondes niet meer nodig.

Het BIM model genereert alle projectdocumenten. Dit zijn de tekeningen (plattegronden, doorsneden, gevels, fragmenten en details), de visualisaties (impressies en animaties), de berekeningen (bouwbesluit, EPC, milieuprestatie) en de rapportages (hoeveelhedenstaten, energieverbruik, schaduwdiagrammen). Het BIM model is ideaal voor de communicatie met opdrachtgevers, huurders, adviseurs of andere geïnteresseerden: in elk ontwerpstadium op de eigen iPad of iPhone een wandeling gemaakt worden door het bouwplan.

Wilt u dit eens uitproberen, dan dient u eerst de BIMx viewer te installeren. Nadat u de viewer heeft geïnstalleerd kunt u vervolgens een model downloaden.

Download BIMx Viewer:

 

Download model:

Sacramentskerk  Vredenhof
Sacramentskerk (11 MB)                      Kapel Vredenhof (6 MB)

 

 

 

DEEL